beroendeterapeut i stockholm 

& online

- verksamheten upphör maj 2024

 

- verksa

Läs mer

Det är dags trampa upp en ny stig för min del och därmed tacka för mig

Jag vill därför passa på att rikta ett stort tack till mina klienter, dina närstående och till mina samarbetspartners.

 

Det har varit en ynnest att få vandra med er, trampa upp en ny stig som leder mot tillfrisknande och ett värdigt liv. Ett liv.

Kontakt

Reflektioner från en beroende

Att lova dem där hemma, och kanske också sig själv, att ”jag ska bara ta några glas med kollegorna efter jobbet” men likt förbannat stänger vi baren.
Som lök på laxen (eller som en lakritsshot klockan 02.59 innan haket stänger) ångesten att inte enbart sjukskriva sig dagen efter men även ljuga för sina anhöriga att vi inte kan hålla det vi lovar.

När du återhämtat dig från AW:n, ångesten lättat och du åter är i tjänst lovar du att vara vit ett tag och fokusera på träning och arbetet men efter någon dag går tankarna till unna sig ett glas och på väg hem från arbetet leder stegen per automatik in till kvarterskrogen. Ett glas får det bli för att varva ned och planera den stundande semestern.

Sommaren närmar sig sitt slut och det är dags att bryta semesterns intag och oron kryper i hela kroppen, svettningarna tilltar och tanken på en återställare känns som den enda lösningen men nu är det hälsosamt leverne och en vit månad som gäller. 
Ja, innan nästa möjlighet ges (eller tas) att åter ta ett glas och slappna av. Eller, ja, strunt samma! Det är ju en fin sensommardag så sushi och ett glas vitt är jag värd.

Det finns så många fördomar och tabun om missbruk och beroende som får oss att känna skam men skäms inte för den du är eller vad du har blivit!
Du är verkligen inte ensam och det finns hjälp att få men då måste du be om hjälp och inte repetera samma mönster (som ex. byta whiskey mot vin, aldrig-dricka-ensam eller inte köpa-hem-öl-på-vardagarna) som du förmodligen testat de senaste 100 gångerna.

Slå mig en signal eller skicka ett mejl för fri rådgivning så finner vi en väg framåt.

Beroendeterapeut Andreas Livstigen rehab

Andreas, dipl. beroendeterapeut  & grundare av Livsstigen Rehab

Du är i gott sällskap

Vill du ha rådgivning eller vägledning kring din situation? Undrar du om du själv eller någon i din närhet kan behöva hjälp?

Behöver du veta hur du ska handskas med en ohälsosam relation? Då kan det vara på tiden att du tar kontakt med en terapeut, någon som kan ge dig verktygen för att få bukt med din situation.

 

Du kanske kommit till ett vägskäl i ditt liv då du måste avvika från den upptrampade, destruktiva och på sikt farliga stig som du vandrat på så många gånger tidigare för att istället ändra riktning och ge dig ut i en främmande och för dig okänd terräng. En terräng som med rätt verktyg, din egen vilja kan bli din nya stig. Din nya livsstig.

 

Känner du någon som du misstänker kan ha problem, eller behöver du någon att prata med så finns jag även här för dig som anhörig, bekant eller arbetsgivare.

Behandlingar
Onyx mindre

Behandlingar

Till sidan
Onyx mindre

Arbetsgivare

Till sidan